Cutit pentru decojit N?112, fabricat din?inox, cu lungimea lamei?10 cm, marca Opinel.
Lama?dreapta este potrivita atat pentru a?felia, toca si curata fructele si legumele, cat si pentru a taia carne.
Cutitul are un maner confortabil, din lemn de fag, cu suprafata lacuita.
Inox?martensitic
Inoxul utilizat la fabricarea lamelor OPINEL este optimizat pentru a garanta atat rezistenta ridicata la coroziune, cat si performanta mecanica ridicata.
Lama ofera o ascutire excelenta si o rezistenta ridicata la abraziune (uzura), ce-i permite sa reziste la contactul?uzual cu materiale dure, cum ar fi ceramica, inainte de a necesita reascutire.?Inoxul are avantajul de a nu necesita intretinere speciala in conditii obisnuite de utilizare, spre deosebire de otelul carbon. Cu toate acestea, isi poate atinge limitele atunci cand este pus in contact prelungit cu un mediu agresiv (acid, apa sarata, detergent...).
Duritate inox: 55-57 HRC.?
Maner
Fagul este cel mai des folosit lemn pentru fabricarea manerelor Opinel. Provenit din Franta, fagul utilizat este dur, usor de lucrat si durabil. Cu un aspect omogen, culoarea sa deschisa variaza de la galben la roz. Se caracterizeaza prin prezenta a numeroase linii fine inchise la culoare.
Lungimea lamei:?10 cm